Vanmiddag deed ik mijn zondagse hardloopronde en daarbij kom ik op de terugweg over het erf van boer Van Schooten. Het bedrijf ligt stil op zondag en zoals meestal word ik niet opgemerkt door de familie en kan ik rustig voorbij draven. Echter al weken wordt de weg ter hoogte van de woning opzettelijk geblokkeerd met trekkerbanden, een afvalcontainer en landbouwvoertuigen. Het moet gezegd, je kan er wel langs als wandelaar, maar als je niet bekend met de situatie of al eens eerder weg gescholden bent,  dan zijn dit gewoon wegversperringen.

De afgelopen weken heb ik het gelaten voor wat het was, maar omdat  de gemeente ons steeds bezweert te handhaven, ben ik naar huis gelopen voor mijn camera en heb op enige afstand een foto genomen van de wegversperringen. Op de weg terug werd ik, nadat ik Jansen al was gepasseerd, ingehaald door een auto met twee dames Van Schooten die uit de auto sprongen en begonnen te schelden.

Een van beiden greep mijn telefoon uit mijn handen en bleef maar doorschreeuwen over wat voor maf wijf ik was en dat ze de weg alleen maar blokkeerden voor doorrijdende auto’s. Ik had dus geen enkele reden om een foto te maken.

Ik gaf te kennen dat als ze niets verkeerd deden ze zich ook geen zorgen hoefden te maken over mijn foto. Ik kreeg mijn camera op mijn dringende verzoek terug, maar een verder gesprek was niet mogelijk omdat ze beiden maar door bleven schreeuwen en me voortdurend bleven filmen en foto’s maken. Ik werd ook uitgenodigd om haar te slaan want dan zou zeker terugslaan.

Op enig moment liep ik verder en liet ik hen achter. Ze besloten me echter te achtervolgen en reden me nog een keer vast ter hoogte van de Sonnenbergstraat. Ik hoorde de stem van de boer uit een van hun telefoons, die kennelijk van afstand meedacht over wat ze met me aan moesten. Gelukkig stond daar iemand aan zijn auto te prutsen, waardoor op de dames besloten door te rijden  en ik weer verder kon.