24-11-2020: Ik fietste over de openbare weg ter hoogte van de boerderij van boer Van Schooten toen mij de weg werd versperd. Omdat ik weet dat de boer de weg vaker barricadeert, legde ik het vast met een foto.

De boer kwam aangerend en begon van dicht bij zeer agressief tegen me te schreeuwen. Ik wilde 112 bellen  maar de telefoon viel uit mijn hand. De boer pakte hem op en wilde hem niet teruggeven. Hij was buiten zinnen, boos dat ik een foto had genomen en bleef schreeuwen.

Er kwam een andere man aan fietsen, die de boer probeerde te kalmeren. Dit lukte niet maar de boer gaf wel mijn telefoon terug en ik kon snel weg fietsen. Even later kwam de hulpvaardige man naar me toe. Ook hij was achterna gezeten en vond het werkelijk schandalig hoe de boer  deed.

Ik heb de politie gebeld, die bij mij thuis mijn verhaal heeft aangehoord, de foto van de barricade heeft overgenomen, naar de boer is gegaan en mij na afloop hierover heeft geïnformeerd. Burgemeester, alstublieft doe wat, ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als ik geen hulp had gehad….