Op 16 december omstreeks 15.30 uur liepen mijn vrouw en ik terug over het Kerkpad. Toen hoorde ik dat er een auto achter ons met grote snelheid kwam aanrijden. Hierdoor voelde ik me erg bedreigd. Ik moest aan de kant stappen, omdat ik anders geraakt zou worden. De ruimte tussen de auto en mij was 30 centimeter. De persoon zette de auto voor onze voeten stil, stapte uit en begon te schelden: ‘Godverdomme. stomme bejaarden loop niet op mijn weg’. Hij vroeg: ‘Waar moeten jullie heen?’ Ik zag dat de man in zijn auto stapte en in de richting van huisnummer 51 reed. We liepen een stukje verder en zagen dat de man weer met grote vaart weer in onze richting kwam rijden. De man reed bewust door een plas modder en poep, waardoor mijn vrouw onder de troep kwam te zitten. De man zette zijn auto weer voor onze voeten stil en stapte weer uit de auto. De man gaf mij een duw. Hier reageerde ik niet op. Wij vervolgden onze weg in de richting van Zutphen. Ik hoorde de man nog schreeuwen ‘Godverdomme, ga van mijn terrein af’. Hierop keek ik achterom om te kijken of de desbetreffende man nog achter ons aan kwam. Dit was niet het geval.