Vrijdagmiddag 8 januari een wandeling gemaakt. Vanaf Kapperallee het Kerkpad in gelopen, richting Warnsveld. Na het oplopen van het Kerkpad kwam er een trekker aanrijden, welke parkeerde in de voerkuil. Ik verwachtte dat hij voer ging halen, maar hij wachtte totdat ik dichtbij was, en reed de trekker voor mijn neus dwars op de weg (zonder voer) , en begon direct zijn ‘boodschap’ te verkondigen vanuit het achterraam van zijn trekker.

Ik was niet gewenst, en of ik zijn zelfgemaakte bordjes niet kon lezen. Dit geheel kwam heel erg agressief over, ik bleef rustig en probeerde het gesprek aan te gaan, uiteindelijk werd hij iets kalmer . Zijn voornaamste redenen dat hij de weg dicht wil hebben: mensen lopen zijn stal in, hij is al diverse gereedschappen kwijt geraakt en is bang dat hij wellicht iemand zal aanrijden. Aangeven dat ik hier wel begrip voor zou kunnen hebben maar dat dit na mij weten een openbare weg is, al kende ik de situatie nog niet exact. Uiteindelijk mocht ik doorlopen en hij reed hard met de trekker voor mij uit, de weg is inderdaad smal en er lijkt veel boeren activiteit en de stal en woning staat dicht aan de openbare weg. Mogelijk heeft hij een punt om te bespreken, maar op deze agressieve manier verliest hij elke vorm van gunning. Dreigen mag nooit reden voor gelijk krijgen zijn.

Hopelijk kan iemand vanuit de gemeente snel in overleg een knoop doorhakken, ‘sluiten en omleiden’ of ‘open houden en meneer fatsoen bijbrengen’. De huidige situatie heeft alleen verliezers.