Op 3 april liep ik rond 13.00 uur vanaf de Kapperallee richting Kerkpad. Aan het begin van de weg staat een bord van de gemeente met daarop ook de oproep om rekening te houden met de bewoners en de bedrijvigheid. Ook zag ik verschillende zelf geknutselde borden met ‘eigen weg’ en allerhande andere werende teksten. Ik dacht: ‘hier speelt een conflict met de gemeente’.

Ter hoogte van het erf van de boer kwam een jonge man op een vorkheftruck mijn richting op rijden. Ik ben aan de kant gaan staan en heb hem weg laten rijden. Toen ik daarna mijn weg wilde vervolgen werd die geblokkeerd door een boze man op een trekker. De motor ging uit, deur open , en er volgde een enorme een enorme scheldkanonnade.  Gevloek, getier en buitenproportionele verbale agressie. Het was zo over the top dat ik er bijna lacherig van werd.

Aan het eind van de tirade sommeerde de man mij om om te keren en draaide de trekker richting Kapperallee. Ik ben rustig doorgelopen richting Kerkpad, want ik was niet van plan om deze man zijn zin te geven. Even dacht ik dat hij de trekker zou keren om mij alsnog de weg te versperren.
Iets verder heb ik een jonge man aangesproken, waarschijnlijk een zoon, die het gras stond te maaien, en hem meegedeeld dat er iemand heel boos was, en dat ik dat heel raar vond.
Ik heb me niet echt heel bedreigd gevoeld, maar vind wel dat ik, dit moet melden. Mensen die anderen op zo’n manier aanspreken , of liever gezegd beschreeuwen, moeten te horen krijgen dat dat niet kan.
Ik was mij er niet bewust van het feit dat dit al veel langer speelt en dat het echt een groot probleem is. Ik woon al lang in Zutphen, maar dit had ik even gemist.