Het is weer zover: Van Schooten heeft weer eens toegeslagen. Vandaag, 13 april, ben ik wederom geschrokken van de enorme agressie van deze boer. Ik liep met mijn hond (aangelijnd) na maanden weer eens op het Kerkpad vanaf de Kapperallee. Ter hoogte van de boerderijstallen kwam de boerderijhond (Callie of zoiets) aanrennen. Omdat elke hondenkenner weet dat een loslopende hond sneller amok maakt met een aangelijnde hond, heb ik Tip van z’n riem gedaan. Nieuwsgierig kwam Callie bij Tip snuffelen, maar die liep een beetje verstoord door. Tip bleef op mijn commando een paar meter verderop rustig liggen en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Totdat Van Schooten z’n trekker startte en met een enorme vaart achteruit reed op mijn hond af. Mijn hart stond stil toen de boer niet van zins leek te stoppen. Op mijn geschreeuw vloog Tip net op tijd weg en ontsnapte. Vervolgens kwam Van Schooten uit zijn cabine en heeft vijf minuten lang mij de huid vol gescholden, gespuugd, geduwd en geschopt en bedreigingen geuit: als hij mij nog één keer op zijn erf aantrof zou hij me afschieten!! En: “ik trek een stuk prikkeldraad door je strot”. Hij beval een vrouw die erbij stond foto’s van me maken en brulde dat hij de politie zou bellen. Een groot deel van deze gebeurtenis heb ik op video kunnen vastleggen.