Vandaag ging ik met de fiets voor het eerst weer over de openbare weg van het Kerkpad, komende van mijn volkstuin in het Voorsterallee complex, richting Kapperallee.

Dat was de eerste keer sinds oktober 2020, omdat ik deze weg eigenlijk niet meer durfde te gebruiken na de talloze meldingen over bedreigingen. Na de rechtszaak over een van deze bedreigingen in maart 2021, en de daaruit voortkomende taakstraf die de betreffende boer gekregen heeft, had ik de hoop dat de situatie gekalmeerd was. Het tegendeel was het geval. De borden: “Eigen weg, U bent hier niet welkom”, die ik al kende stonden er onveranderd.

Aangekomen bij de boerderij van de beruchte boer kwam er een grote hond op mij af. Ik verlangzaamde zonder af te stappen om te zien of de hond agressief ging reageren. De hond snuffelde aan mijn fiets, maar deed verder niets, en ik fietste verder. De boer (of een van de boeren), die in zijn kamer zat, had mij gezien, en kwam tierend de boerderij uitgelopen.

Hij schreeuwde mij toe, al kon ik niet horen wat hij schreeuwde omdat ik zijn boerderij alweer bijna verlaten was. De schrik zat er echter toch weer in. De agressie straalde van de boer af, die de moeite had genomen om zijn huis uit te rennen om mij toe te schreeuwen. Ik wil met klem en wederom een klacht indienen: het is te gek voor woorden dat deze boer nog altijd mensen kan bedreigen met zijn agressieve gedrag.