Misschien heb ik de laatste tijd onder een steen geleefd. Heb geen krant en volg ook geen nieuwsapps. Ging vanavond wandelen en wilde eens een wat andere route. Vanwege regen niet direct langs de Berkel maar iets verder het pad in. Stond een bord dat het toegankelijk was voor wandelaars en fietsers. Ongeveer halverwege komt een dame naar buiten die aangeeft dat ze iets verderop balen aan het afladen zijn en dat ik beter om kan draaien.

Ik geef aan dat ik graag door zou willen lopen en dat ik goed uit zal kijken. Op eigen risico mag ik verder. Net om de bocht twee voertuigen en mensen aan het werk. Ik wacht tot er ruimte is en veilig om door te lopen. Komt andere dame op mij af die zegt dat ze zeggen dat ik er niet langs mag ook al zegt het bord iets anders. Je kunt overal wel een bord neer zetten. Als ik op haar vraag zeg dat ik uit Warnsveld kom, reageert ze met je zult de krantenartikelen wel gelezen hebben. Niet dus. Maar nu wel.

De boer neemt het gesprek over en noemt me zo dom dat ik daar langs loop en dat ik me moet schamen. Hij was echt heel boos. Vind zichzelf echter nog rustig. Veel gescheld ook. Ik dacht hij krijgt nog een hartaanval. Uiteindelijk na rustig blijven en ook hun kant van het verhaal aan te hebben gehoord mocht ik wel doorlopen. Twee fietsers die van de andere kant kwamen, werden zonder omhaal teruggestuurd. Linea recta zoals de boer zei.

Thuisgekomen zat ik na het lezen van alle berichten toch wel een beetje te shaken op de bank.