Op zaterdagavond 10 juli 2021 ging ik nog een stukje fietsen met mijn zoontje. We zijn op een gegeven moment over het Kerkpad gefietst. In het begin van het pad heb ik nog even op het bord staan kijken met de regels. Er staat duidelijk dat we er mogen wandelen/fietsen. Samen en gezellig met mijn zoontje waren we aan praten tijdens het fietsen. 

Een stukje verder op het Kerkpad stond er een tractor midden op de weg geparkeerd. Dit was natuurlijk niet heel handig maar we zijn er omheen gefietst. Bij de stallen aangekomen komt er opeens een man op ons aangestormd die begint de schreeuwen.

In korte tijd bedreigt deze man en geeft een trap tegen onze fiets (bakfiets). Ik vraag de man om rustig te blijven en geef aan dat er aan de begin van de weg een bord staat dat het een wandel- en fietspad is.  Hij blijft maar schreeuwen en duwt mij zelfs. Ik heb gevraagd of hij normaal wilt doen, er is een jong kind bij. Mijn zoontje begint hard te huilen. Het lijkt wel of de man dan zijn verstand verliest en hij slaat mij enkele keren. Ook geeft hij enkele trappen met zijn voet tegen mijn bakfiets waarin mijn zoontje zit.

Op dat moment pak ik mijn telefoon  om de politie te bellen maar die probeert de man me af te pakken door mij enkele malen te slaan. Gelukkig valt de telefoon in de bakfiets in plaats van op de grond. Later blijkt dat het scherm kapot is ofwel barsten inzitten. De man trapt zo hard tegen mijn fiets dat er enkele spaken breken en het , spatbord beschadigd is. Ook zit er een slag in het wiel.

Ik heb toen besloten om de veiligheid van mij en mijn zoon op te zoeken door verder te lopen. De desbetreffende man pakt gelijk zijn tractor en begint op ons af te rijden. Hij rijdt ons gigantisch hard voorbij. Ook komt er een vrouw langs die aangeeft dat aangifte doen geen zin heeft. Ze zegt dat zij met vier getuigen zijn. Ik heb twee personen gezien. Dus begreep haar verhaal niet. Later zag ik meerdere personen op het erf. Ik bedenk me later dat de man alleen mensen die alleen of met z’n 2-en lopen zal ‘aanspreken’. Dan zijn er weinig getuigen. 

Ik ben op een veilige afstand gestopt en probeer mijn zoontje die al extra gevoelig is voor zulke issues gerust te stellen. Ook bel ik direct de politie en die komt even later. Al die tijd is mijn zoontje overstuur. 

De politie heeft adequaat gehandeld. Mijn zoontje werd meegenomen naar de politieauto en daar krijgt hij uitleg  over de politie(auto). Hierdoor kon ik mijn verhaal doen bij de andere agent.  Ik heb direct aangifte gedaan. Ze agenten gingen overleggen om de desbetreffende persoon direct aan te houden maar gezien het tijdsverloop wisten ze het niet zeker.  Al gaf de politie aan dat het een bekend probleem.

Mijn zoontje is nog een hele tijd overstuur geweest en zelf vannacht is hij enkele keren wakker geschrokken. Vanmorgen begint hij er gelijk over en hij durft niet meer alleen naar beneden of boven. Ook geeft hij aan dat hij bang is dat deze meneer naar onze woning komt. Dit alleen maar omdat ik nu begrijp van voorbijgangers en politie dat hij denkt dat het priv├ęterrein is.