Ik woon nog niet zo lang in Zutphen en ben dan ook niet bekend in de omgeving. Ik ging vandaag een stukje wandelen en wilde via het Kerkpad weer terug lopen. Ik zag voordat ik de straat in liep een wit bord staan waarop stond dat fietsers en wandelaars deze straat mogen gebruiken. Toen ik in de buurt was van de boerderij zag ik het bord ‘privé’ waardoor ik begon te twijfelen of ik mij toch niet op privéterrein bevond.

Toen ik mij omdraaide zag ik een tractor redelijk snel mijn kant op komen. Ik liep toch door en hij kwam vlak achter mij langs en schreeuwde iets tegen mij. Ik verstond het niet want ik had muziek op. Hij reed door en iets verderop zag ik dat hij met zijn tractor de weg had geblokkeerd. Hij had hem naast zijn zwarte Seat neergezet zodat je er amper langs kon. 

Omdat ik begon te twijfelen of ik misschien toch op privéterrein was en die boer gelijk zo agressief liep te schreeuwen ben ik teruggelopen naar de hoofdweg. Daar kwam ik een man tegen op een scooter die ook de straat in wilde rijden. Ik zei tegen hem dat hij dat beter niet kon doen omdat de straat geblokkeerd was. Die man vertelde mij dat er al meerdere incidenten hadden plaatsgevonden met deze boer. Hij vertelde tevens dat hij ook vervolgd wordt voor mishandeling. Hier schrok in nogal van. Ik begrijp niet dat de gemeente dit laat gebeuren. Als je als nietsvermoedende toerist denkt te gaan wandelen kan je zomaar aangevallen worden door de boer.
Belachelijk dat je met dreigementen alles bij de gemeente voor elkaar kan krijgen!