Vandaag maakte ik op de dag na kerst samen met mijn ouders die vlakbij het Kerkpad wonen een wandeling. Ik woon niet meer in Warnsveld maar heb in mijn jeugd vele malen zonder problemen over het Kerkpad gefietst.

Nu vertelde mijn vader dat de nieuwe eigenaar van de boerderij dit niet meer wil hebben, maar de gemeente besloten heeft het toch een openbare weg te houden, daar gingen we dus.
Bij het oplopen van de weg kwam er in volle vaart een crossmotor op ons afgereden, tot we bij de boerderij waren scheurde hij meerdere keren langs ons, als ik mijn ouders niet weg trok had hij ze misschien geraakt, heel beangstigend.

Toen we langs de boerderij liepen kwam de boer met gebalde vuisten woedend uit zijn trekker op ons af rennen, het was duidelijk dat hij totaal niet bij zinnen was, hij schold ons de huid vol en bedreigde ons. Ik heb mijn ouders meegesleurd en bij het weglopen werden we tot aan de grote weg weer bedreigd door de motor, waar hoogstwaarschijnlijk zijn zoon op zat.

Ik vond het een hele angstige situatie, ook omdat je geen kant op kunt en totaal geen kwaad voor ogen hebt door daar te willen wandelen, waar dat gewoon zou moeten kunnen. Bovendien vind ik het een heel naar idee dat mijn ouders daar misschien ook wel eens zonder mij komen en niet opgewassen zijn tegen deze grote agressieve man. 

(27 december 2019)