Zondag tegen 16.30 uur wandelden wij langs de twee boerderijen op het Kerkpad. Bij de boerderij Van Schooten was de weg helemaal geblokkeerd met zijn auto, grote wielen en zijn tractor. Alleen door te klimmen over de wielen konden we verder wandelen.
Toen we net deze blokkade waren gepasseerd, kwam Van Schooten aangerend en ging al schreeuwend vlak voor me staan, op nog geen 10 centimeter van me af.

Verwensingen

‘Hoe durfde ik nu nog hier te komen’, kregen we op niet mis te verstane wijze in allerlei verwensingen te horen.
Mijn vrouw probeerde hem te kalmeren en hief haar armen op om te voorkomen dat hij mij te lijf ging. Daarop gaf hij haar een duw. Ik zei dat hij van mijn vrouw af moest blijven en gaf hem een duw. Toen viel hij mij aan en ontstond een kort gevecht.
Toen kwam ook zijn vrouw aangerend al schreeuwend dat we kwamen treiteren. Ze gaf mijn vrouw een harde schop tegen haar scheenbeen, wat een grote zwelling en blauwe plek opgeleverd heeft die heel pijnlijk was.

Escalatie

Omdat Van Schooten mij losliet toen zijn vrouw er aankwam, kon ik zijn vrouw wegduwen bij mijn vrouw, zeggende dat zij ook van mijn vrouw af moest blijven. Ze wilde mijn vrouw verder te lijf gaan. Door mijn duw viel ze en ging scheldend weer naar binnen.

We waren heel erg geschrokken en hebben toch nog geprobeerd te praten met Van Schooten. Hij was blijkbaar ook wel geschrokken van deze escalatie,maar er was totaal geen begrip dat wij hier op de openbare weg wilden wandelen. Hij heeft daar niets mee te maken, zei hij in allerlei varianten.

Aangifte

Dit was ons nog niet eerder zo overkomen. We waren erg uit ons doen maar hebben dezelfde avond wel aangifte gedaan. Een politieagent heeft thuis ons verhaal opgetekend.
Als hier niets gebeurt krijgt Van Schooten zijn zin: de openbare weg volgens B&W, waar niemand meer durft te komen! Hoe moet dit verder?