Op woensdag 11 maart 2020 rond 13. 40 uur werd ik onaangenaam verrast.

Ik besloot mijn fietstocht richting huis te vervolgen via de Kapperallee en het Kerkpad.

Ter hoogte van de boerderij zie ik een grote vrachtwagen staan. Die is met een kooiaap aan het lossen . Ik sta even te wachten en bekijk de situatie. Ik zie dat de bestuurder van de kooiaap zijn last van de vrachtauto haalt en draait richting opslagloods. Als er 5 meter tussen zit besluit ik om langs de vrachtauto te fietsen.

Krijg ik daar ineens een hoop dingen naar mijn hoofd geslingerd van kun je niet wachten en het is hier bedrijfsterrein, ik zou van het asfalt af zijn gegaan op zijn terrein.  Ik werd duidelijk geïntimeerd door de boer.

Toen hij wegliep kon ik me niet meer inhouden en riep klootzak. Als een haas kwam die op me af voor me staan. Het leek er op dat die me een kopstoot wilde geven. Gelukkig bleef dat uit. Toen ik de vrachtauto voorbij was had ik last van een tractor en een auto die de doorgang blokkeren. Dan zie ik twee wandelaars weg lopen van de boerderij af . Ik ga met hun het gesprek aan. Zij waren ook geschrokken van het opstootje. Ik heb hun verteld dat het openbare weg is ondanks de borden ‘Eigen weg’ en ‘Privé’ . Dan komt de boerin naar buiten om een foto te maken. Ik ga even bij haar langs. Zij geeft duidelijk aan dat het een bedrijventerrein is, m.a.w. : Je hebt hier niets te zoeken. Ik vind het belangrijk om van dit voorval melding te maken.