Vandaag wandelde ik met mijn man en zoon (15) over het Kerkpad, komende van de Kapperallee richting Zutphen. Dat pad voert over een boerenerf en we hebben hier al vaak gefietst en gewandeld.

De boer zag ons aankomen en stond ons duidelijk op te wachten. Zodra wij dichtbij genoeg waren begon hij te schreeuwen en te schelden: Wat moet je op mijn erf, je hebt hier niets te zoeken, wegwezen etc. Ik was zeer verbaasd, want het bord aan het begin van de weg laat aan duidelijkheid niets te wensen over: toegang voor voetgangers en fietsers. Dat zei ik tegen de man, die daarop nog bozer werd en schreeuwde dat hij daar niets mee te maken had en dat we op moesten donderen. ‘Weg, weg, kutwijf’, roep hij. Dat heb ik gefilmd. 

Ik heb daarop de politie gebeld, in de meldkamer was men duidelijk niet op de hoogte van de situatie en wilde mijn melding niet opvolgen, omdat er ‘geen strafbaar feit was gepleegd’. We zijn omgekeerd en hebben een andere route genomen.

Thuis heb ik wat gegoogeld en zie nu dat deze man al langer voor problemen zorgt bij wandelaars en fietsers. Daarom nu deze melding bij de gemeente.

Het is toch onaanvaardbaar dat deze man dreigende taal uitslaat en intimiderend gedrag vertoont? Hij is groot en kwam met zwaaiende armen op ons af, kwam zo dichtbij dat we achteruit moesten stappen om niet geraakt te worden.

Graag aandacht voor deze onveilige situatie in de openbare ruimte.