Mijn moeder en ik liepen begin van de middag heerlijk te wandelen op het kerkpad. We hadden het bord van de gemeente aan het begin van het Kerkpad gelezen. Eenmaal bij de boerderij aangekomen zagen we overal op het erf borden staan met ‘verboden terrein’.

Maar dit was op het erf van de boer zelf en dus naast het pad, dus dit leek ons al vanzelfsprekend. Wij liepen gewoon rustig over het pad verder. Toen we langs een boer op een tractor liepen begon hij heel hard tegen ons te schreeuwen. ‘Kunnen jullie niet lezen???? Dit is verboden terrein.’

Waarop ik heel rustig zei dat we het bord van de gemeente aan het begin van het pad hadden gelezen en gewoon netjes op de weg liepen. Waarna hij schreeuwde dat hij niks met de gemeente te maken heeft!!!.

Ik vroeg nog of hij niet zo tegen ons wilde schreeuwen maar het ging maar door……We zijn maar doorgelopen en hebben verder onze mond gehouden. We stonden te trillen op onze benen en keken nog wel een paar keer achter ons, bang dat hij achter ons aan zou komen. Dit was gelukkig niet het geval. Maar het was een zeer nare en intimiderende situatie!!!

Onze mooie rustige wandeling eindigde in een soort shock van verbazing en nare nasmaak! Ik vind het echt niet kunnen dat mensen zo uitgekafferd worden als ze gewoon aan het wandelen zijn op een weg die ze gewoon mogen betreden. Ik hoop echt dat hier wat mee gedaan wordt!