Afgelopen zaterdag fietste ik (man, inwoner van Almen, 68 jaar oud) op een gewone stadsfiets van Almen naar Zutphen, via het Kerkpad, 7203 Zutphen. Er stond aan het begin een duidelijk bord, open voor wandelaars en fietsers. Een trekker met zeer boze boer blokkeerde de weg. Ik wist uit het verleden dat de boer problemen heeft met verkeer over deze weg, maar ging ervan uit dat de zaak met de gemeente geregeld was. De boer liet weten dat ik daar niet welkom was, dat het zijn weg is.

Vervelend vond ik zijn gedrag: boos, overspannen, agressief, intimiderend, bedreigend. Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Hij wou duidelijk maken dat ik niet het lef moest hebben nog een keer het pad te betreden. Ik heb hem naar de gemeente verwezen en ben doorgefietst. Eerlijk gezegd durf ik er eigenlijk niet meer langs, zoals als kind in een straat met een valse hond. Maar eerlijk gezegd vind ik dat dit niet kan, maar moet ik nu volgende keer om politiebegeleiding gaan vragen? Ik neem aan dat deze gebeurtenis niet op zichzelf staat, vandaar dat ik me hiermee meld.

Zag inmiddels dat het een langlopend conflict betreft, tijd om er voorgoed een einde aan te maken, het is een mooie route en van ons uit rechtstreeks en veilig. En ja, fantastische mensen vroeger, die familie Wiegman!