Gisterenavond (9 juni) maakte ik samen met mijn partner een wandeling in de buurt. Vanuit de wijk Noordveen liepen we in oostelijke richting langs de Berkel om vervolgens via het Kerkpad terug te lopen naar huis.

Toen wij de eerste boerderij naderden (dus vanaf de Kapperallee), reden twee tractoren met redelijk hoge snelheid over de weg. De eerste trekker boog (voor ons) linksaf richting het ingekuilde gras, de tweede trekker reed echter recht op ons af en drong ons in de berm. Daar vroeg de bestuurder van de tractor op ge├»rriteerde wijze wijze of we het bord wel hadden gelezen. Wij zeiden dat we dat gedaan hadden. Toen zei hij: “Dan moet je hier dus wegwezen, of zoek je hier wat?”

We vertelden dat we onderweg naar huis waren na een korte avondwandeling. Hierop antwoordde hij dat we niet het recht hadden om daar te lopen, het is zijn weg! Hij voegde daaraan toe dat hij de volgende keer mogelijk over ons heen zou rijden. Hierop heb ik hem gezegd dat het zijn taak is als gemotoriseerd bestuurder is om rekening te houden met andere weggebruikers en dat zijn gedrag intimiderend op mij over kwam. Daar had hij “niets mee te maken, het is immers mijn weg”. Volgens hem klopt de informatie van de gemeente niet.

Het lukte mij niet om het gesprek af te ronden, hierop besloten we onze route te vervolgen. Waarbij we, gezien de agressieve manier waarop deze man zich uitte, wel rekening hielden met de mogelijkheid dat hij zijn tractor in de achteruitversnelling zou zetten. Gelukkig gebeurde dit niet en kwamen we veilig thuis. Het is mij wel duidelijk dat de gemeente Zutphen nu aan zet is om de veiligheid van haar burgers op het Kerkpad te waarborgen. Ik acht de kans namelijk groot dat deze man overgaat tot grovere acties!