Op donderdag 10 september 2020 omstreeks 13:10 uur, fietsten mijn man en ik vanaf de Binnenweg rechtdoor het Kerkpad in Zutphen op. Gekomen bij een boerderij werd de weg geblokkeerd door een landbouwtrekker en nog een ander landbouwwerktuig. Toen wij om de trekker heen wilden lopen, zagen wij een stukje verderop naast de deur van de woning een vrouw de was ophangen.

De vrouw keek bozig onze kant op en riep dat wij er niet door mochten. Ze riep en gebaarde dat het privé terrein was en dat wij om moesten rijden. Daarbij gebaarde zij in de richting van de Kapperallee en de Voorsterallee.

Wij zijn plaatselijk niet bekend en wij hadden geen bebording gezien dat wij geen gebruik mochten maken van dit pad. We zijn teruggefietst en bij de bestudering van de borden, kwamen wij tot de conclusie dat de bewoonster het recht in eigen hand neemt en mensen de doorgang doelbewust blokkeert. Wij zijn niet de confrontatie aangegaan en zijn om gefietst. Wij willen dit voorval wel bij jullie melden, omdat het nogal irritant is dat mensen de openbare weg blokkeren en er zich als eigenaar daarvan te gedragen.Wij hebben dit voorval ook bij de wijkagenten en de gemeente gemeld.