Wij, mijn vrouw en ik, 73 en 77 jaar, wilden vorig jaar ik langs het Kerkpad fietsen vanaf de Kapperallee, omdat ik er in de 80er jaren altijd door reed als postbode. Eerst met de bromfiets en later met de auto, wilde ik dat mijn vrouw eens laten zien. De boer liep voor mij de weg over naar de stal met een broodje in zijn hand. Ik zei ‘eet smakelijk’. Hij keek kwaad en riep naar achter tegen iemand ‘daar heb je weer twee van die idioten’.

Ik wilde afstappen en vragen waar dit goed voor is, maar mijn vrouw zei, laat toch, hij heeft vast slecht geslapen.

Toen we doorfietsten zag ik dat hij verderop zijn zware auto op de weg had gezet, we moesten afstappen en er met moeite langs kruipen. Onvoorstelbaar dat deze man  met deze manier van handelen en verhalen van schade dit  voor elkaar  krijgt. Dit is een gewone openbare weg, zelfs de kerkpaden mogen ze niet afsluiten. In Eefde zijn er van die wegen, achter op de Boedelhofweg  en Mettrayweg, prachtig mooi kom je op de kop van het kanaal en de IJssel uit , Die man wist wat hij kocht, kan hij zo zien bij de gemeente. Ik zou zeggen gauw verhuizen naar de polder, of zich laten op nemen.