Vandaag 2 oktober 2020 om ongeveer 14.00 uur liepen mijn vrouw en ik op de Kapperallee over het fietspad om het Kerkpad in te slaan en onze wandeltocht te vervolgen.

Er kwam een grote tractor met soort ploeg aan gereden met een grote man achter het stuur, die nog voordat wij richting Kerkpad liepen zijn deur van de tractor open deed en vroeg of wij van plan waren over het Kerkpad te wandelen en direct licht agressief  zei dat dat niet mocht omdat het een privĂ©-weg is.

We stonden bij een groot wit bord waarop stond dat het een wandel- en fietspad was met een aantal regels waar je op moest letten. Ik wees de boer hierop en hij reed het Kerkpad op met de tractor. We liepen rustig over de weg het Kerkpad op, waarop de boer weer stopte en hard begon te schelden.

Hij schakelde in de achteruit en begon met het gevaarte hard achteruit te rijden richting ons. We moesten oppassen dat hij niet tegen ons aan reed. Hij schold ons voor van alles uit zoals mongolen etc., etc.

We probeerden rustig langs de tractor te lopen maar hij sneed ons de pas af waarop hij de meest vreselijke dingen naar ons riep. We hebben toen onze telefoons gepakt en zijn gaan filmen. Hij reed toen weg al scheldende maar even later stond hij met de tractor midden op het pad en begon zijn ploeg of zo wat achterop zat met een zware spuit schoon te spuiten. We konden er niet langs en hij bleef dreigen en probeerde mij nat te spuiten. Dit deel heb ik gefilmd. Ondertussen 112 gebeld. We werden echt fors bedreigd door hem. Na een poosje reed hij weer een stuk door en weer zette hij de tractor midden op het pad. We liepen er rustig langs en wederom gescheld etc. Omdat we bleven filmen is het niet verder uit de hand gelopen en was schelden zijn enige manier om ons tot aan zijn buurman te begeleiden.

Ik heb hem gezegd dat we de politie gebeld hadden en die kwamen ook inderdaad. Hele verhaal gedaan, filmpjes overgezet op hun telefoon voor de aangifte. Zij dachten er weinig aan te kunnen doen omdat de bedreigingen niet ernstig genoeg waren maar gingen wel rapport opmaken en direct met de boer praten.

Ik ga nog proberen aangifte te doen want we hebben hier met een zeer zieke/gestoorde man te maken die nauwelijks voor zichzelf kan instaan en binnenkort iemand in zijn drift iets kan aan doen.
Advies: mocht je over het Kerkpad willen lopen of fietsen (het is wettelijk toegestaan) en de boer benaderd je zo agressief bel direct 112, maak filmpjes met je telefoon en doe aangifte.