Vanmiddag loop ik met mij twee hondjes een stevige wandeling. Ik ken dit deel van Zutphen niet en neem het Kerkpad. Vooraan staat een bord met openbare weg honden aangelijnd.
Ik geniet van het mooie weer tot er iemand begint te schreeuwen: achterlijk kutwijf, ben je dom, hoer etc. Ik sta perplex wat er vervolgens gebeurd, hij komt vol gas met zijn trekker mijn kant oprijden ik spring de bosjes in, omdat ik er anders onder gelegen had.
Ik heb wat kleinere honden dus bij het erfgedeelte tilde ik deze al op gelukkig, anders had 1 er zeker onder gelegen.

Het gevloek van meneer gaat door over hoe dom, achterlijk etcetera ik wel niet ben. Ik geef nog aan ‘meneer doet u even normaal!! Dit is abnormaal gedrag en anders bel ik de politie’.

Ik besluit verder te lopen en met deze man geen gesprek aan te gaan omdat ik direct de indruk kreeg dat deze man niet helemaal bij zinnen is en gevaarlijk is. Hij bleef door tieren, zijn zonen stonden er enigszins angstig bij. Ik herhaal aan meneer dat dit een openbare weg is, de weg is van de gemeente niet van u!  Vervolgens zet hij zijn trekker achteruit opnieuw vol gas achteruit naar mij.

Ik bleef eerst lopen omdat ik dacht dat gaat hij niet doen. Uiteindelijk sprintje ingezet om mijzelf in veiligheid te brengen. HIJ BLEEF GAS GEVEN! Tot hij tegen zijn eigen blokkade aanreed.

Ik besloot alles te fotograferen na dit incident, het huis, de auto’s etcetera. Komt er een vrouw naar buiten waarom ik dat doe. Ik leg uit dat haar vader/man/oom o.i.d. mij bewust probeert aan te rijden en zonder gegronde reden schreeuwend en vloekend op mij afkomt. Mevrouw zegt: ‘oh ja dat is normaal. Maar begrijp ons ook blablabla’.

Ik herhaal: dit is niet normaal om mensen met een TREKKER te gaan aanrijden. Mevrouw was vooral boos om foto’s die ik maakte en vond mij niet goed bij mijn hoofd. Bijzonder. Ik gaf aan, ik bel de politie waarna ze vervolgens woest naar binnen liep.

Ik belde direct 112 want dit moet toch niet mogen? Centrale gaf aan mijzelf in veiligheid te stellen en een collega te sturen. Snel werd ik teruggebeld met het verhaal dat het bekend is, ze niks kunnen doen en bij de gemeente ligt. BIZAR! Dit gedrag zou toch los moeten staan van de bestuurlijke discussie?! Bizar dat dit kan en mag in Nederland!