Van een bekende hoorde ik nog haar verhaal, m.b.t. boer van Schooten. 
Zij liep met haar hond langs de Berkel en de hond kwam op het weiland (!) om een bal op te halen. 
Vanuit de boerderij kwam een grote auto over het weiland aangescheurd, recht op de hond af. Remde niet tot ie vlak voor de hond was.

Chauffeur sprong eruit, pakte de hond in zijn nekvel en tilde hem tot schouderhoogte. Krachtpatserig en woedend kwam op haar afgerend terwijl hij riep dat ie de hond in het water zou moeten smijten enz enz. 
Mijn bekende was uit op verlossing van haar hond en probeerde te de-escaleren. “Wat is er aan de hand zet de hond nu maar neer en vertel wat ik verkeerd doe”. 

Ze kreeg de boze boer iets rustiger toen ze hem verzekerde dat zij uit de grote stad kwam en niet beter wist dan dat vlees uit de winkel komt. Hij vertelde van poepen wat de koeien ziek maakt en kalfjes misvormt. 


Zij heeft hem bedankt voor de informatie en gezegd dat ze het poep-fenomeen aan iedereen met hond zou doorvertellen. Zodra ze iets zei wat niet serviel was (ze stelde nog een kritische vraag geloof ik) werd de boer opnieuw furieus. 
Ze loopt sinds die tijd nooit meer over het Kerkpad. Terwijl we erover stonden te praten realiseerde ze zich pas dat ze het vermijdt… ze gaat het weer proberen zei ze.