Al zo’n 20 jaar lopen wij over deze weg. Nooit moeilijkheden ervaren. Sinds een jaar of anderhalf wel, en hoe.

Met een vriend maakte ik een wandeling door het buitengebied van Zutphen. Vanaf het centrum langs de Berkel, richting Almen, achter Huize de Voorst langs weer naar de Kapperallee en terug via het Kerkpad. 

Ter hoogte van de eerste boerderij was de weg geblokkeerd door een auto. Om er langs te kunnen moest we bijna tegen de gevel van de boerderij lopen. Binnen stond een vrouw te schelden en met gebalde vuisten woest te zwaaien. Mijn vriend zwaaide terug en we zijn doorgelopen. 

Later is me dit nog een keer hetzelfde overkomen: de weg was geblokkeerd door een trekker en er stond ook nog iets naast. Tractor- banden, geloof ik, maar dat weet ik niet meer zeker. 

Ik kon er in ieder geval niet langs. Dus ik heb me weer tegen de muur van de boerderij gedrukt. En weer stond er binnen iemand tegen me te schelden en schreeuwen. Ik ben gewoon doorgelopen. We zouden het erg jammer vinden als we hier niet meer zouden kunnen wandelen.