Zo leuk en gezellig als het vroeger was, zo akelig en koud is het nu op die boerderij. Wij hebben de afgelopen jaren heel vaak last gehad van deze boer en zijn vrouw en zijn dikwijls letterlijk en figuurlijk van zijn terrein afgejaagd. 

Vorig jaar kwam het zo uit dat we weer langs hun boerderij terug liepen, met kleinkinderen en onze hond aan de riem. 

De boer kwam in zijn tractor aangestoven en ik moest letterlijk mijn kleindochter in de berm trekken, want hij scheurde met veel geweld rakelings langs ons. 

Ik was geschrokken en boos en heb hem groepen dat hij een asociaal gedrag vertoonde en dat het ook heel gevaarlijk is wat hij deed. 
Uiteraard was hij het helemaal niet met me eens en bleef onbeschoft en verongelijkt. 

In mei hebben we een nieuw hondje erbij genomen. Mijn man liep vorige maand, voor het eerst na de laatste aanvaring van een jaar geleden, met alleen dat kleine hondje aan de riem richting zijn boerderij. Uit voorzorg had mijn man ons hondje ook maar vast opgetild. 

De boer kwam weer aangestoven in zijn tractor en ging er zo voor staan dat mijn man er niet door kon, verderop stond zijn pick-up ook zo geparkeerd dat er niemand door kon. 

De boer vroeg mijn man op agressieve wijze wat hij van plan was te doen en waarom hij gauw ons hondje op had getild. “Zeker omdat ik eraan kwam he?” was zijn reactie. 

Mijn man bleef rustig staan en zei dat hij er alleen maar door wilde lopen. Vervolgens heeft de boer zijn gram gespuid over alles wat hem aan de voorbijgangers niet bevalt en mijn man heeft er rustig naar staan luisteren . Het is een heel rustige, vriendelijke man en hij is zijn hele leven leraar geweest. Daarom ” mocht ” hij erlangs van de boer. 

Wij wonen ruim 23 jaar in Warnsveld en hebben het Kerkpad zien veranderen van uiterst vriendelijk en sympathiek naar vijandig, koud en hard. Al met al is het een lang verhaal geworden, het zal duidelijk zijn dat wij deze mensen liever zien vertrekken. 

De ervaring leert ons dat er met dergelijke mensen geen normale omgang mogelijk is, ze zijn niet voor rede vatbaar en bovendien zeer onsympathiek. Hoe dan ook hopen we toch dat het probleem wordt opgelost , vooral voor de bewoners van jullie wijk. 

Gelukkig wonen wij er iets verder vanaf, maar idd de gezellige wandelingen van vroeger mijden wij nu ook het liefst. Met de heer Jansen hebben we geen enkel probleem.