Deze wandelzaterdag zijn we afgereisd naar Almen, om in deze mooie omgeving een dag te wandelen. We maken onze route middels GPS met soms gebruik van bestaande tracks.

Deze bewerken we dan voor onze afstand 20-25 km. Via een pad langs de Berkel zijn we naar het mooie Zutphen gewandeld. Na door het fraaie oude centrum te hebben gewandeld, wandelen we het buitengebied weer in langs een stukje Berkel.

Dan slaan we links af naar de Kapperallee, daarna rechtsaf slaan we het Kerkpad in. Van een vorige wandeling weten we dat hier een gemarkeerd wandelpad ligt, dus niets aan de hand.

Bij de eerste boerderij staan een paar borden met eigen terrein en RIJVERKEER verboden en denk om machines, dus wandelaars hebben geen beperking. Dan wandelen we verder en komen bij de tweede boerderij waar ook bord staat met EIGEN WEG, daarnaast een groot verbodsbord met PRIVE erop, dit schept voor ons verwarring.

Dus denk ik, vraag even hoe en wat, zie iemand aan de keukentafel zitten en klop op het raam, wat wij normaal vinden op het platteland.

Iemand gaat naar de voordeur en begint gelijk een scheldkanonnade. Ik blijf rustig en wil mijn verhaal doen over de verwarring die er voor ons is over gebruik van pad. Geen beginnen aan. Totaal geen begrip en redelijk gesprek mogelijk. Dus we maken rechtsomkeert en maken middels gebruik van de GPS een alternatieve route.