Al 60 jaar kom ik een paar keer per jaar over het Kerkpad langs de boerderijen.
Ik heb toen nooit geen problemen ondervonden. Ondanks dat het privéterrein is, heb ik gelezen dat wij daar vrijelijk over kunnen wandelen en fietsen. Sinds inderdaad eind 2017 was de weg steeds geblokkeerd als ik er langs wilde. Dacht zou de boer het niet meer willen hebben.

Onlangs ging onze fietstocht via het Kerkpad langs de boerderijen.

Ja hoor, de weg was geblokkeerd met een auto en tractor met aanhangwagen. Mijn vrouw stapte van de fiets en ze kon er met de fiets tussendoor. Ik er achteraan. Ineens een geschreeuw dat het privé is en ik had daar niets te zoeken. Ik probeerde aan te geven dat ik recht heb over die weg te gaan, hij weer schreeuwen het is privé terrein . Dat gebrul was zeer intimiderend.

Toen ik verder fietste dacht ik wil ik hier nog wel langs. Thuisgekomen las ik een stuk dat in de krant stond via Facebook. Toen viel het kwartje.

Ik heb het bij de wijkagent en de wethouder neergelegd . Je voelt je niet veilig in je eigen stad. Als die het niet meer wil toestaan dan moet die de koninklijke weg bewandelen.

Maar ik steun jullie dat het open moet blijven voor fietsers en wandelaars. Honden aan de lijn.