Tijdens twee trainingen op vrijdagmiddag 24 maart en woensdag avond 19 april 2017 zijn wij als atleten van A.V. Hanzesport door een mannelijk persoon rijdend op een tractor bedreigd.

Op de vrijdagmiddag reed hij naar ons toe en stopte net voor ons. Begon te schreeuwen. Wat hij ons duidelijk probeerde te maken. Kon door ons niet worden verstaan. Doordat hij met overslaande stem sprak en zijn trekker veel lawaai maakte. Toen hij op ons verzoek zijn voertuig uitzette deed hij nogmaals zijn verhaal. Het kwam erop neer dat dit zijn weg en terrein was en wij daar niets te zoeken hadden.

(Het is een openbare weg, maakt deel uit uit van lange afstandswandeling. Bovendien wordt daar al jaren hardgelopen, gewandeld en gefietst zonder problemen)

We zijn hierna verder gegaan met onze training om dit incident niet verder uit de hand te laten lopen. Terwijl wij onze weg hadden gevolgd kwam hij op zijn landbouwvoertuig achter ons aan, probeerde op ons in te rijden. Hij deed ook nog een poging om onze trainer die op zijn fiets achter ons reed de weg af te snijden. Wat maar net goed is afgelopen.

Op woensdagavond 19 april 2017 liepen wij op onze trainingsronde over Kerkpad Warnsveld. Nadat wij daar nietsvermoedend liepen. Probeerde dezelfde man op zijn trekker op ons in te rijden door het gaspedaal flink in te trappen. Hij schreeuwde daarbij, hij maakte even een tussenstop. jullie hebben hier niks te zoeken. Wanneer jullie hier niet lopen heb ik geen last van jullie.

Even verderop had hij een barrage gemaakt over de openbare weg. Wij konden hier gelukkig langslopen en hij niet verder rijden.

Beide keren was een gesprek niet mogelijk, pogingen daar toe maakte hem alleen maar meer overstuur en kwader. Er is bij de politie aangifte gedaan.