Op dinsdag 26 november tussen 9.40 en 9.45 uur liep ik met de dames trimgroep van 14 dames in de leeftijd tussen 65 en 82 jaar over het Kerkpad.
Dit betreft een openbare weg, wij kwamen uit de richting van de Wijnhofstraat.
Toen we vanaf de boerderij van ‘Jansen Graszoden’ richting de andere boerderij liepen op de openbare weg, verscheen er al vloekend en tierend een man, deze kwam van links op ons afgelopen.
De man riep ‘Sodemieter op, donder op, kom niet weer, ik wil jullie niet meer zien’.
De boer leek zeer agressief, ik zag dit aan een dreigende blik. Hij ging zo over de rooie dat ik dacht hij gaat ons wat aandoen. Ik en mijn medelopers vonden dit zeer beangstigend.

Ik riep maar de meneer ‘Kalm. rustig wij doen niks dit is een openbare weg en wij wandelen hier gewoon langs.’  Ik maakte met mijn handen een gebaar van kalm. Ik liep met 3 a 4 dames voorop en 20 meter achter ons liepen de andere dames.
Ik zag dat de man als een gek naar zijn trekker liep met voorop een soort laad- of grondbak, de afstand tussen ons en de trekker was op dat moment ongeveer 15 a 20 meter.
Ik denk dat de trekker rood is, maar dat weet ik niet zeker. Ik zag dat de trekker achterwaarts richting de achteropkomende dames reed. Ik zag dat de dames wegsprongen om niet geraakt te worden. Ik hoorde de achterste dames schreeuwen en zag hen opzij springen.
Ze konden ternauwernood ontsnappen, als ze niet weggesprongen waren zouden ze misschien wel aangereden zijn. Hij is ook gestopt voordat hij bij de dames was.

De groep kwam weer bij elkaar doordat wij hebben gewacht, de dames welke aan de kant sprongen waren geschrokken, ze liepen ook hard naar ons toe.
Ze waren verontwaardigd, boos en kwaad. Ze zeiden ‘Wat is dit’. We zijn vervolgens maar doorgelopen naar de Kapperallee, wij liepen nog steeds op de openbare weg.
De trekker stond eerst stil en op het moment dat wij weer bij elkaar waren en richting de Kapperallee liepen gaf hij gas. Ik hoorde dit omdat er ineens een hard geluid van gas geven kwam. Ik zag dat hij in onze richting reed.
Toen de man ons op ongeveer 15 meter had genaderd, sloeg hij ineens rechtsaf richting een nieuwe schuur.
Wij waren op dat moment al in de berm gesprongen en liepen hard door in de richting van de Kapperallee.
Ik dacht dat de boer alles aan het filmen was, maar ik heb gisteren gehoord dat de vrouw van de man alles aan het filmen was of foto’s aan het maken.

De man was niet voor rede vatbaar. Ik ben oud-verpleegkundige en heb de nodige agressie meegemaakt, maar dit was uitzonderlijk.
Ik dacht echt dat de man op de trekker een of meerderen van ons wilde aanrijden.

Er was ook een vrouwelijke postbode die in de omgeving werkten die heeft het zien gebeuren ze vertelde soortgelijke ervaringen te hebben.

Ik en de dames van de trimclub hebben hier veel last van gehad, ik weet dat een dame de nacht niet goed heeft geslapen, dit is mevrouw …… uit Warnsveld en is 82 jaar.
Gisteren zijn we weer bij elkaar gekomen en was dit incident nog steeds het gesprek van de ochtend. Het heeft veel impact gehad. Wij mijden dan nu ook het Kerkpad.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt maar zijn wel allemaal heel erg geschrokken en ook bang voor deze meneer.