Op dinsdag 25 februari 2020 fietste ik om 12.45 uur vanuit de Wijnhofstraat over het Kerkpad en daarna linksaf via de Kapperallee en de Voorsterallee terug naar de binnenstad.

Ik was blij te zien dat de gemeente aan begin en eind van het Kerkpad bordjes heeft geplaatst dat het een openbaar pad is voor wandelaars en fietsers, en het deed me goed dat de auto van Van Schooten niet diagonaal op het Kerkpad geparkeerd stond.

Net voorbij het crematorium kwam een groene tractor mij achterop rijden en de bestuurder schreeuwde mij toe: “Vind je het leuk zo’n rondje te rijden? Doe niet zo gek man. Stommeling!” Daarna reed hij door. Ik heb niet gereageerd. Hoogstwaarschijnlijk was de bestuurder de heer Van Schooten. Ik ken hem niet en hij weet niet wie ik ben. Wat mij is overkomen kan elke willekeurige voorbijganger overkomen.